ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ

PAOPEDIA.GR

Μεγάλοι οραματιστές, φίλαθλοι αγνοί, αποφασιστικοί και συνάμα, δυναμικοί, όπως ο Γιώργος Καλαφάτης κι ο Απόστολος Νικολαΐδης, ο Μιχάλης Παπάζογλου κι ο Λουκάς Πανουργιάς, ο Θανάσης κι ο Παύλος Γιαννακόπουλος, έθεσαν τα θεμέλια του κορυφαίου, πλέν επιτυχημένου και πολυσύνθετου αθλητικού συλλόγου.

Καλλιέργησαν περισσότερα από τριάντα αθλήματα, κατέκτησαν αμέτρητα τρόπαια και έκαναν, εκατοντάδες φορές, τη φίλαθλη Ελλάδα να παραλύσει από υπερηφάνεια, έπειτα από τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.

Τους ανθρώπους αυτούς περιστοίχισαν χιλιάδες αθλητές, έφοροι, παράγοντες και αφανείς ήρωες, η προσφορά των οποίων, όμως, ξεχάστηκε, γιατί δεν καταγράφηκε ποτέ στις αθλητικές εκδόσεις.

Το Paopedia.gr έρχεται για να καλύψει αυτό το κενό. Στην ηλεκτρονική παναθηναϊκή εγκυκλοπαίδεια έχουν θέση όλες οι προσωπικότητες που προσέφεραν πολλά ή λίγα στον Όμιλο. Έχουν θέση όλες οι επιτυχίες, οι τίτλοι, οι άγνωστες ιστορίες του Μεγάλου Συλλόγου.

Όμως ας μην γελιόμαστε. Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να είναι μόνο το παρελθόν του. Το –δύσκολο στις μέρες μας– παρόν θα έχει και αυτό τη θέση του στο Paopedia.gr. Και έτσι θα επιχειρήσουμε να διασφαλίσουμε ότι η ιστορία θα μεταφερθεί στις επόμενες γενιές παναθηναϊκών όπως ακριβώς γράφτηκε. Ο σκοτεινός ρόλος ορισμένων προσωπικοτήτων δεν θα καμουφλαριστεί. Έτσι ώστε το «σήμερα» να μην φτάσει στο «αύριο» παραχαραγμένο, όπως επιτάσσει η σύγχρονη εποχή της προπαγάνδας.

Συντάκτες του Paopedia.gr είναι οι συγγραφείς των βιβλίων της Παναθηναϊκής Εγκυκλοπαίδειας. Τα κείμενα που θα δημοσιεύονται χωρίζονται στα αυστηρώς ιστορικά λήμματα, όπου η κάθε πληροφορία θα συνοδεύεται από πηγές και βιβλιογραφία, καθώς και σε αρθρογραφία με προσωπικές απόψεις και θέσεις.

Εν καιρώ θα δημιουργηθούν premium λογαριασμοί χρηστών (που θα πρέπει να καταβάλουν μία μικρή-συμβολική ετήσια ή μηνιαία συνδρομή, ώστε να καλύπτονται τα έξοδα της σελίδας). Οι λογαριασμοί αυτοί θα έχουν πρόσβαση σε εξαιρετικά σπάνια ντοκουμέντα (φωτογραφικό υλικό και έγγραφα), καθώς και σε έξτρα πληροφορίες, που θα ανανεώνονται τακτικά.

Τέλος καλούμε όποιον επιθυμεί να συμβάλλει στη γιγάντωση του Paopedia.gr, με τη δημιουργία, αναθεώρηση και εμπλουτισμό των λημμάτων, να επικοινωνήσει μαζί μας στο info [παπάκι] b-e.gr