Ο ποδοσφαιριστής-αστυφύλακας που συνέλαβε τον «ποντικό των γηπέδων»
Κώστας Βουρλιωτάκης, δυναμικός ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως αστυφύλακας

Στις 11 Φεβρουαρίου 1965, η Α.Ε.Κ. κέρδισε την Μπέογκραντ με 85-78, όμως δεν απόλαυσαν τη νίκη όλοι οι φίλαθλοι. Ένας επέστρεψε στο σπίτι του κατά 18 χιλιάδες δραχμές φτωχότερος, καθώς έπεσε θύμα… ελαφροχέρη . Ο άτυχος αεκτζής σίγουρα δεν φανταζόταν πως λίγες ημέρες αργότερα, ένας πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού θα φορούσε τις χειροπέδες στον πορτοφολά!

Το όνομά του αστυφύλακα, Κώστας Βουρλιωτάκης. Στα τέλη της δεκαετίας του ’50 μετεγγράφηκε από τον Ατρόμητο στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο αγωνίστηκε στον χώρο του κέντρου. Ήταν αξιόμαχος και δυναμικός ποδοσφαιριστής, κάτι που επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά του: το 1957-58 ήταν πρώτος σε συμμετοχές με την πράσινη φανέλα στο πρωτάθλημα (μαζί με τον Γιώργο Ανδρέου), έχοντας παίξει σε 22 παιχνίδια.

Μετά την αγωνιστική του καριέρα, έγινε διαιτητής και αστυφύλακας. Όπως μας πληροφορεί η «Αθλητική Ηχώ» στις 25 Φεβρουαρίου 1965, βρισκόταν στο γήπεδο σε αγώνα του Ατρομήτου (1-1 με το Αιγάλεω), όταν έπεσε στην αντίληψή του ο «σεσημασμένος λωποδύτης  Στυλιανός Γλαυκίδης», που εκείνη τη στιγμή επιχειρούσε να κλέψει έναν ακόμη φίλαθλο. Ακολούθησε καταδίωξη, η οποία κατέληξε σε σύλληψη του πορτοφολά από τον Βουρλιωτάκη. Στην ανάκριση, ο πρώτος ομολόγησε 20 τουλάχιστον κλοπές του στα αθηναϊκά γήπεδα.

Ο πάλαι ποτέ ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, αργότερα, καταπιάστηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση και διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου. Πέθανε το 2007 σε ηλικία 76 ετών.