Στα τρελά του όνειρα δοσμένος…

1 Σεπτεμβρίου 1961, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Always Ready σε φιλικό αγώνα. Χιλιάδες θεατές κατακλύζουν τη Λεωφόρο για να παρακολουθήσουν την ομάδα-πρότυπο του βρετανού προπονητή Χάρι Γκέιμ.

Εκείνο το βράδυ (ο αγώνας είχε ώρα έναρξης τις 21.00) ένα παιδί, 14 ετών, μεγαλωμένο στην Πάτρα, βρίσκεται στις εξέδρες του γηπέδου και βλέπει –για πρώτη φορά από κοντά– την ομάδα που θα αγαπήσει και θα υποστηρίξει σε όλη του τη ζωή. Θαμπώνεται από το τεχνικό παιχνίδι του Μίμη Δομάζου, τις κανονιές του Ανδρέα Παπαεμμανουήλ, τις εκτινάξεις του Μιχάλη Βουτσαρά. Το Τριφύλλι σκορπάει στους… πέντε ανέμους (5-0) την πρωταθλήτρια Βολιβίας.

Εδώ και λίγες ώρες, ο Θάνος Μικρούτσικος πέρασε στην αθανασία, αφήνοντας ως βαριά παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές το σπουδαίο καλλιτεχνικό έργο του, τη βαθυστόχαστη σκέψη του και τον εκπληκτικό δημόσιο λόγο του…

Όμως, παράλληλα με όλα αυτά τα θαυμαστά, θα υπάρχει ένας 14χρονος να πλανάται παντοτινά στα σκαλοπάτια της Λεωφόρου, έτοιμος να πανηγυρίσει ακόμη μία νίκη του αγαπημένου του Παναθηναϊκού.

 

Θάνος Μικρούτσικος, Ζιλ ΝΤασέν και Γιώργος Βασιλακόπουλος σε εκδήλωση του Παναθηναϊκού προς τιμήν της Μελίνας Μερκούρη τη δεκαετία του '90.

Θάνος Μικρούτσικος, Ζιλ Ντασέν και Γιώργος Βασιλακόπουλος σε εκδήλωση του Παναθηναϊκού προς τιμήν της Μελίνας Μερκούρη τη δεκαετία του ’90.

 

Υ.Γ. Η αποκάλυψη πως ο Θάνος Μικρούτσικος πήγε για πρώτη φορά σε αγώνα του Παναθηναϊκού στο ματς με την Always Ready έγινε από τον ίδιο στην αυτοβιογραφία του «Ο Θάνος κι ο Μικρούτσικος» (εκδόσεις Πατάκη). Περισσότερα βιογραφικά στοιχεία σχετικά με τη σύνδεσή του με το Τριφύλλι θα δημοσιευθούν σε προσεχές αφιέρωμα του Paopedia.gr.