Φωτό της ημέρας: τα 4/5 παναθηναϊκοί και… ένα «13»

Εθνική Ελλάδας 1981 Eurobasket

Το ντεμπούτο του Νίκου Γκάλη με την Εθνική Ελλάδας έγινε στις 6 Μαίου 1980 . Οι αγώνες της Εθνικής στο Eurobasket της επόμενης χρονιάς (1981), θα μας δώσουν μία μοναδική φωτογραφία αρχικής πεντάδας.1 Κανείς δεν φανταζόταν ότι όλοι οι εικονιζόμενοι στη φωτογραφία –πλην ενός– θα σχετιστούν, σε κάποια στιγμή της ζωής τους, με τον Παναθηναϊκό.

Ήδη το 1980, ήταν βασικοί στην πράσινη ομάδα ο Δημήτρης Κοκολάκης (από το 1969 στο τριφύλλι) και ο Τάκης Κορωναίος (από το 1968), ενώ μετέπειτα φόρεσε τα πράσινα ο Νίκος Γκάλης (1992) όπως και ο Παναγιώτης Γιαννάκης (1994). Ο μόνος από την φωτογραφία που δεν έγινε ποτέ μέλος του Παναθηναϊκού ήταν ο Γιώργος Καστρινάκης, αλλά φορώντας το «13» ως αριθμό φανέλας δένει και αυτός αρμονικά με τους υπόλοιπους.

  1. Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο παρελθόν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τον Νίκο Γκάλη και αναπαράχθηκε από πολλά Μ.Μ.Ε. ως «φωτό από το ντεμπούτο του με την Εθνική». Όμως είναι ελάχιστα μεταγενέστερη, καθώς σε εκείνον τον αγώνα δεν αγωνίστηκε ούτε ο Κορωναίος, ενώ ο Καστρινάκης δεν ήταν καν στην αποστολή.