Επτά αδέρφια, μία ομάδα – Ένα τρελό καταπράσινο ρεκόρ

Αδελφοί Κασιδόκωστα. Γιώργος, Γιάννης, Κώστας, Δημήτρης, Παντελής, Μιχάλης, Γρηγόρης

«Επτά αδέρφια στην ίδια ομάδα ταυτόχρονα». Όσο εξωπραγματικά σπάνιο κι αν ακούγεται, είναι πραγματικότητα. Οι αδερφοί Κασιδόκωστα, μέλη της θρυλικής οικογένειας που διέπρεψε στα υδάτινα σπορ, έπαιξαν σε ένα ιστορικό ματς πόλο με την Α.Ε.Κ. και έγραψαν ιστορία, σημειώνοντας ένα «καταπράσινο» παγκόσμιο ρεκόρ.

Οι Ανδριανόπουλοι και οι Νέσερ

Και ποιος δεν γνωρίζει τους περίφημους αδερφούς Ανδριανόπουλου που ομόρφυναν με την παρουσία τους τα ελληνικά γήπεδα τις δεκαετίες ’20 και ’30. Η ταυτόχρονη συμμετοχή τους σε αγώνες του Ολυμπιακού είχε δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από το όνομά τους και, συνάμα, αποτελούσε πανελλήνια πρωτιά σε αυτό το άτυπο… «οικογενειακό ρεκόρ». Οι δημοσιογράφοι πίστευαν και έγραφαν συχνά στις εφημερίδες πως πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο να αγωνίζονται στην ίδια ομάδα πέντε αδέρφια.

Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Προϋπήρχε η περίπτωση της οικογένειας Νέσερ στην Αμερική. Επτά από από τους οκτώ γιους του Θίοντορ Νέσερ αγωνίζονταν στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, με την ομάδα Κολούμπους Πάνχαλντς.

Σήμερα, την πρωτιά στο άτυπο αυτό ρεκόρ ταυτόχρονης συμμετοχής αδερφών σε ένα ματς μοιράζονται οι αδερφοί Νέσερ με τους αδερφούς Κασιδόκωστα.

Τα μέλη της οικογένειας Κασιδόκωστα

Ο Νίκος και η Σταματίνα Κασιδόκωστα είχαν επτά γιους. Και οι επτά έγιναν αθλητές του Παναθηναϊκού. Τα μέλη της οικογένειας ήταν τα εξής:

• Νίκος Κασιδόκωστας, πατέρας της οικογένειας. Υπεύθυνος της λίμνης της Βουλιαγμένης. Εμφύσησε στα επτά παιδιά την αγάπη για το νερό και για τον Παναθηναϊκό.

• Σταματίνα Κασιδόκωστα, σύζυγος του Νίκου.

Γιώργος Κασιδόκωστας
• Γρηγόρης Κασιδόκωστας
• Κώστας Κασιδόκωστας
• Παντελής Κασιδόκωστας
• Μιχάλης Κασιδόκωστας
• Γιάννης Κασιδόκωστας
• Δημήτρης Κασιδόκωστας

Γιώργος-Μπούλης Κασιδόκωστας, ξάδελφος των επτά αδελφών και επίσης αθλητής υδάτινων σπορ.

Όλοι τους ήταν πολίστες, ενώ πολλοί εξ αυτών διέπρεψαν επίσης στην κολύμβηση και στο θαλάσσιο σκι.

Επτά αδέλφια στην ίδια ομάδα. Ταυτόχρονα!

Το 1966 πραγματοποιήθηκε στο Κολυμβητήριο του Ζαππείου ο ιστορικός αγώνας μεταξύ Παναθηναϊκού και Α.Ε.Κ. Σε αυτό το ματς, η επτάδα του Τριφυλλιού αποτελούνταν εξ ολοκλήρου από τους αδελφούς Κασιδόκωστα. «Απίστευτη και συγκινητική περίπτωσις. Επτά αδέρφια απαρτίζουν μία ομάδα πόλο» έγραψε η «Αθλητική Ηχώ». Συμβολικός είναι και ο αριθμός των τερμάτων που πέτυχαν… Τελικό σκορ 7-2. Ιδού το δημοσίευμα της «μεγαλυτέρας των Βαλκανίων» την επομένη του αγώνα:

 

 

Υ.Γ. Στην κεντρική φωτό, από αριστερά: Γιώργος, Γιάννης, Κώστας, Δημήτρης, Παντελής, Μιχάλης, Γρηγόρης Κασιδόκωστας.