Αντόνιο Ντέιβις (μπάσκετ)
Αντόνιο Ντέιβις Παναθηναϊκός

Ο Αντόνιο Ντέιβις είναι πρώην διεθνής Αμερικανός καλαθοσφαιριστής. Αγωνίστηκε με τα χρώματα του Παναθηναϊκού από το 1990 ως το 1992. Στην πορεία έγραψε λαμπρή ιστορία στο N.B.A.

Γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1968 στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Με ύψος 2.06 μ. αγωνιζόταν στη θέση «4».

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ελ Πάσο.

Το 1989 αγωνίστηκε με τη φανέλα των Η.Π.Α. στο Πρωτάθλημα Αμερικής της F.I.B.A. και κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

Στη συνέχεια ακολούθησε επαγγελματική καριέρα καλαθοσφαιριστή στην Ευρώπη.

Ο Αντόνιο Ντέιβις στον Παναθηναϊκό

Το 1990, εγγράφηκε στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο. Ήταν μία πολύ ηχηρή μετεγγραφή από τον τότε ισχυρό άνδρα του Τριφυλλιού Παύλο Γιαννάκοπουλο. Ο Αντόνιο Ντέιβις αγωνίστηκε στον Τάφο του Ινδού για δύο χρόνια. Έγινε ηγέτης της ομάδας. Εντυπωσιακός παίκτης, τραβούσε τα βλέμματα με τα καρφώματά του. Ήταν δεινός σκόρερ και εξαιρετικός ριμπάουντερ (14,6 μ.ο. το 1992). Ωστόσο, δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο με το  Παναθηναϊκό.

Το 1993, αγωνίστηκε στη Φίλιπς Μιλάνο, με την οποία κέρδισε το Κύπελλο Κόρατς και στην πορεία, μετακόμισε στον λαμπερό κόσμο του Ν.Β.Α.

Επιστροφή στην Αμερική

Στο Ν.B.A. αναδείχθηκε σε σπουδαίο αστέρα. Πρώτη ομάδα του ήταν οι Ιντιάνα Πέισερς. Αγωνίστηκε με τα χρώματά τους από το 1993 μέχρι το 1999.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν οι Τορόντο Ράπτορς. Το 2000-01 ήταν η πιο παραγωγική —μέχρι τότε— χρονιά του, με μέσο όρο 13,7 πόντους, 10,1 ριμπάουντ και 1,4 τάπες. Τα στατιστικά αυτά τον έφεραν στην All-star ομάδα του N.B.A. Την επόμενη σεζόν, βελτίωσε ακόμα περισσότερο τα στατιστικά του (14,5 π., 12 ρ., 2 τ.). Ο Ντέιβις αναδεικνύεται σε ηγετικής μορφή των Ράπτορς, με εκπληκτικές εμφανίσεις σε καθοριστικά ματς των πλέι οφ.

Το 2003 θα μετεγγραφεί στους Σικάγο Μπουλς. Παρά τα 35 χρόνια του, έκανε αξιοπρεπείς εμφανίσεις για δύο χρόνια.

Το 2005, εκλέχθηκε πρόεδρος του Συνεταιρισμού Παικτών του N.B.A. Ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα από τους Νιου Γιορκ Νικς και εν συνέχεια, το 2006, επέστρεψε στους Ράπτορς, όπου έκλεισε την καριέρα του.