Τα θεμέλια της Θύρας 13! (Φωτογραφικά ντοκουμέντα)
Το paopedia.gr παρουσιάζει δύο αδημοσίευτες φωτογραφίες-ντοκουμέντα, που τραβήχτηκαν λίγο πριν και κατά τη διάρκεια των εργασιών ανέγερσης της θύρας 13.

Το paopedia.gr παρουσιάζει δύο αδημοσίευτες φωτογραφίες-ντοκουμέντα, που τραβήχτηκαν λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών ανέγερσης της θύρας 13. Η πρώτη φωτογραφία λήφθηκε από τη σημερινή θύρα 4 και δείχνει τον, ακόμη, αδιαμόρφωτο χώρο όπου επρόκειτο, πολύ σύντομα, να χτιστεί το πέταλο της 13.

Στη δεύτερη φωτό διακρίνονται οι βόρειες υπώρειες του Λυκαβηττού, εκεί που ενώνονται δύο διαχρονικά κι αξεπέραστα σύμβολα της Αθήνας: ο Λυκαβηττός κι ο Παναθηναϊκός. Στο βάθος (στα δεξιά) φαίνεται ο χώρος όπου κατασκευάστηκε η θύρα 13, όταν ισοπεδώθηκε και ξεκίνησαν να μπαίνουν τα πρώτα της θεμέλια.

ΥΓ. Όλες αυτές οι εκπληκτικές πρωτοβουλίες –που αναπτύσσει η Θύρα 13 στον καιρό της πανδημίας– υπενθυμίζουν και κάτι άλλο: ότι όσες γενιές κι αν περάσουν, αυτά τα τσιμέντα θα συνεχίσουν να «γεννούν» παναθηναϊκές αξίες. Δηλαδή αξίες, που είναι δυσεύρετες και σημαντικές για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.